24 Ocak 2011 Pazartesi

Portekiz - Vitoria Atkısı


Güzel hikayeli atkılardan bir tanesi daha.
Geçen sene, yanlış anımsamıyorsam Nisan ayında TD'de rastlamıştım atkıya. Satan arkadaş ile hemen irtibata geçip, hesap numarasını istedim. Parayı yatırdıktan sonra, atkıyı beklemeye başlamışken, atkının olmadığı haberi geldi. Satan arkadaş, ne yazık ki atkıyı bulamadığını, kimseye satmadığını ama nedense atkılarının arasında olmadığını söyledi. Satışta olan atkılardan hangisini beğenirsem hemen yollayacağını da ekledi. Ben de Siyah-Beyaz koleksiyon yaptığım için diğer hiçbir atkının ilgimi çekmediğini söyledim. Biraz daha aramasını rica ettim.
1-2 gün sonra aynı yanıt geldi. Atkı, yoktu. Arkadaş, mahcup olduğunu, paramı geri yollayacağını, dilediğim atkıyı da hediye etmek istediğini söyledi bu sefer. Samimiyetine inandığım için bunların hiçbirine gerek olmadığını söyledim. Birkaç gün daha bak, yine yoksa boşveririz dedim artık. Kupa finali için Urfa'ya gideceğim, döndükten sonra bakarım dedi. Bir süre de öyle geçti. Sonuç: Atkı yine bulunamadı:) Arkadaş, aynı teklifini yaptı, özür de diledi. Şansımız da yokmuş dedim. Parayı yollamak istediğinde de kabul etmedim, satışta olan Bob Marley atkısını aldım Vitoria yerine.
Sonra geldik Kasım'a...
Bir akşamüstü TD'de dolanırken, yeni açılmış bir başlık gördüm. Başlığı açan arkadaşın kullanıcı adı: Hazar. Vitoria atkısı satıyor. Hemen mesaj atıp, almak istediğimi söyledim. O da hemen hesap no'sunu yolladı. Benim bilgilerimi istedi, kargo için. Bilgilerimi yolladıktan sonra ikinci bir mesaj daha aldım. Vaaay arkadaş, sen, geçen sefer Vitoria atkısını almak isteyen arkadaştın diye:)
Hikayenin bundan sonrası daha güzel. Mayıs ayında ve atkı kayıp iken, bir süre sonra bu arkadaşın TD'den üyeliği siliniyor. Uzunca bir süre tekrar üye olmuyor. Bu süre içerisinde kayıp atkı bulunuyor. Daha sonra TD'ye üye olduktan sonra beni arıyor üye listesinde. Ama şöyle bir durumdan habersiz. O dönem kullandığım kullanıcı ismimi değiştirtmiştim. Üye listesinde beni bulamadığı için iletişime geçemiyor. Elindeki atkılar için başlık açınca, tesadüf eseri ben görüyorum atkıyı. Birbirimizi bulunca atkıyı hediye etmek istediğini söyledi Hazar. Teşekkür edip, gerek olmadığını zaten o dönem bir atkı aldığını söyledim kendisinden. Hiçbir şekilde tatsızlık yaşamadan dialog kurduğumuz için atkıyı kabul etmemi ısrar etti.
Ve Vitoria atkısı... Hazar'a buradan da tekrar teşekkür ederim.

3 yorum:

kafsinkaf dedi ki...

Hikayesi olan atkılar her zaman bir numaradır zaten :)

Ayrıca hocam daha çok atkı paylaş yani daha sık post at 2 günde bir yada her gün mesela :) 7-8 tane atkıyı aynı anda paylaşmaktansa hepsini tek tek altına güzel şeyler yazarak paylaşmak güzel olur.Mesela bu atkıda olduğu gibi uzunluğu ve hikayesi gayet güzel :)

Şairler Parkı dedi ki...

@kafsinkaf

İnan zamanım olmuyor. Böyle dediğimde bahaneymiş gibi duruyor. Ama gerçekten zaman bulamıyorum. Çoğu zaman yorgunluk galip çıkıyor. Ertelemek zorunda kalıyorum sürekli. Yoksa biriken atkı sayısı epey fazla.

Ege

kafsinkaf dedi ki...

Tahmin ediyorum :) Bu aralar bloga en çok girenlerdenim heralde atkı işine bu aralar bayağı sardım buradada neler çıkıyor diye arada kontrol ediyorum ama postların arası çok açık oluyor.Sürekliye bindirip en azından 2 günde bir hikayesiyle beraber paylaşırsan süper olur :)