1 Ocak 2011 Cumartesi

Beşiktaş - Maç Hatırası Atkıları




Kartal Yuvası'nı atkıyla ilgili en çok eleştirdiğim konu: Maç atkısı satışa sunmamaları. Avrupa'daki birçok kulüp bunu yapıyor. Çok da güzel oluyorlar, "maç hatırası" adı altında uzun yıllar saklanabilecek türden atkılar. Deplasmanda oynadığımız maçlarda, tribünümüzü gösterdiği zaman büyük çoğunlukta bu hatıra atkılardan var.


Bizim kulübün yapmama sebebi riskmiş. Satılmama riski. Ya elde kalırsa mantığı ile hareket ediyorlarmış. Bu mantıkla endişe edenlere sormak isterim, birbirinden rezil dizaynlarla çıkarmış olduğunuz tshirtlerin, sweatshirtlerin endişesini taşımıyor musunuz? Bu kadar güzel iki renkten, nasıl olur da bu kadar kötü işler çıkarabildiğinizi merak ediyorum.


Maç atkılarından binlerce çıkarılması gibi bir istek yok ki. Mesela sembolik olarak 1903 adet çıkartılır. O 1903 atkının elde kalmayacağından eminim. İçerde oynadığımız Liverpool maçının bir hatıra atkısı olsa kötü mü olurdu? Avrupa Ligi'nde ilk defa bir üst tura çıkmışken, maç atkıları da olsa mis olurdu.


İlk fotoğraftaki atkılar ne yazık ki orijinal değil. Çok kalitesiz ve özensizler zaten. Sırf yok dememek için koleksiyondalar. Bu maçları oynamıştık vaktiyle demek için.

Diğer fotodaki atkı ise orijinal. Fulham atkısını temin eden Ada Kartalı, burada da beni üzmedi:)

Not: ManU-Beşiktaş maç atkısını kendi dalgınlığım sonucu kaçırmıştım. Elinde olup, satmak isteyen olursa, iletişme geçerse bahtiyar olurum:)

Hiç yorum yok: