26 Kasım 2010 Cuma

Efsaneler




Sık karşılaştığım sorulardan bir tanesi: Senin için hangi atkı en kıymetli? Koleksiyonda öne çıkan atkılar var benim için tabiki de; ancak hiçbiri bir diğerinden daha kıymetli değil. Beşiktaş atkıları için geçerli özellikle. Üzerinde Beşiktaş arması olan, Beşiktaş yazan her atkı aynı gözümde. İster zor bulunan bir atkı olsun, ister 5 liralık tezgah ürünü. Garip gelebilir birçok kişiye ama durum bu.

Öne çıkan atkıların elbette bir sebebi var. İlk fotoğraftaki birinci atkıyı (Gönlümü Bağlamışım Sana Beşiktaş) Erkan abi sayesinde edindim. Hani o meşhur muhteşem forma koleksiyonu sahibi Erkan abi. Emeği çok fazladır. Nice "özel" diye adlandırılan atkıyı O'nun sayesinde edindim. Etrafta pek gördüğüm bir atkı değil. Senesini de tam bilmiyorum ama gördüğüm ilk andan itibaren dibim düşmüştü. Rahatlıkla efsane kategorisine girmiştir benim için.

Aynı fotoğraftaki ikinci atkı abimden kalma. Abim 36 yaşında ve ben çocukluğumdan beri anımsıyorum bu atkıyı. Blogun sağ tarafındaki "Kapalı" fotosuna dikkatlice bakınca görebilirsiniz benzerlerini. Farklı bir dokuması var. Çok hafif ve ince. Mümkün mertebe atkıya dokunmamaya çalışıyorum, aman bir şey olur korkusuyla. Nice yıllar geçirdiği için çok kıymetli.

Büyük Beşiktaş atkısı, Süper Beşiktaş ile benzer özellikler taşıyor. Bu atkıyı da övgü insanı Kıvanç sayesinde edindim. Gecenin bir yarısı telefona gelen "acil msn" çağrısı ile atkıdan haberdar oldum. Görüşmeler, konuşmalar ile hallolmuştu. (Ayrıntıya girmiyorum Kıvanç efendi:) Çok uygun fiyata edinmiştim. Atkı gelene kadar diken üstündeydim, satıcı vazgeçer diye. Süper Beşiktaş'ın yanına çok yakıştı. O da el sürülmeyenlerden.

çArşı atkısı.. Diğerlerine nazaran bulunması daha kolay. Gerçi ben yeni buldum:) Bu atkı neden öne çıkıyor benim için, tam kestiremiyorum. Fakat her daim çok güzel buldum, çok samimi buldum. Günümüzde tribün grupları, atkı dizaynları için gereksiz abartılı görseller kullanabiliyor. Bu atkıda o yok. çArşı, her şeye karşı. O kadar.

Koleksiyona başladığım ilk günden itibaren benim için efsane olan bir atkı daha vardı. Bu blogu açtığımda da hala bulamamıştım. Birkaç gün önce onu da buldum. Ona da sıra daha sonraki günlerde gelecek.

3 yorum:

Smyrna dedi ki...

övgü insanı nedir ya :) daha daha güzellerine layıksınız efendim. daha nicelerine inşallah.

Şairler Parkı dedi ki...

Yalan mı kardeşim:)

Ege

comandante1903 dedi ki...

ikinci atkının aynısından bende var sene 1985 Beşiktaş-Bursaspor O zaman ki adıyla federasyon kupası maç ali sami yende diye gidiyoruz 5 yaşındayım babamın kucağında ordan diyorlar maç fenerbahçe stadına alındı haydaa kalk kadıköye git meşhur maraton tribünü vardı eski stadın ordan izlersin maçı Paprica diye bi lavuk vardı bizde dize kadar çamur sahada kramponu bile kirlenmedi şerefsizin çok iyi hatırlıyorum 3-0 yenildik maçtan sonra çıkışta futbolcuları bekliyoruz..birisi şekerbegoviç'in boynuna atkı astı bizde makedon göçmeni olduğumuz için babam bişeyler konuştu Şekerbegoviç le atkıyı çıkardı boynuma astı hala durur bende kondisyonu da seninkinden iyi bu arada:))