27 Şubat 2012 Pazartesi

Valencia-Ultras Yomus Atkıları

Koleksiyonda adet olarak az olan Valencia atkıları. Nedense elime pek geçmedi. Bulduklarım da genelde bol turunculuydu.

Valencia C.F. yazan atkı, klasik bir tek kat. Sponsor firmanın atkı üzerinde olması da garip.

Valencia, 13. yy’nin ilk yarısında Aragon Kralı James tarafından fethedilmiş. Fetihten sonra Aragon yasalarına göre de bağımsızlıkları verilmiş. Şehrin arması olan kalkan ve L harfinden oluşan taç da Kral James tarafından verilmiş. ( Şehrin arması ) 2 adet L harfinin olma sebebi de, şehrin krala 2 defa sadık kalması yüzündenmiş.

Valencia’nın armasında da yer alan yarasaların (Los Ches) hikayesi hakkında iki açıklama var. Bunlardan biri; yarasaların o bölgede oldukça fazla görüldüğü. Diğer hikaye ise; 9 Ekim 1238’de Kral James, şehre girdiğinde bayrağının üzerine bir yarasa konmuş. Ve kral, bunu iyi bir işaret olarak yorumlamış. O günden sonra yarasa sembol olmuş.

Diğer atkı, Valencia tribün grubu Ultras Yomus'a ait. Tek kat bu da.

Ultras Yomus, Valencia’nın en büyük taraftar grubu. 1983 yılında kurulmuş. Ama hikayeleri 70’li yıllara kadar uzanıyor. 82 İspanya Dünya Kupası’ndan sonra bir grup gencin kurduğu bir oluşum. Faşist bir yapıya sahipler. Katalanlar’a karşı duydukları nefreti dillendirmekte bir sakınca görmüyorlar. Tribünde de açtıkları bayraklar ile bu tavırlarını sergiliyorlar. Merkeziyetçi bir yapıdalarmış ve Real Madrid ile hoşbeş ilişkileri varmış. Kısacası evlat olsa, sevilmezler.


2 yorum:

kafsinkaf dedi ki...

Geçen yıl Efes'e konuk olmuştu valencia.Basketbol takımıda olsa epey taraftarı gelmişti takımla birlikte.Yaklaşık 20-30 kişi vardı.Efesliler olarak ilgilendik,ağırladık,atkı değişimi,sohbetlerimizi yapıp uğurladık :)

Tahminime göre yukarıdaki faşist gruptan değillerdi :) Gayet sıcak kanlı iyi insanlardı :)

Şairler Parkı dedi ki...

@kafsinkaf
Onlar gelse, pankartları ile gelir, dikkat çekerlerdi zaten ateşli halleriyle.

Kesin bilgi olarak söylemiyorum ama tribünlerinin tamamını onlar oluşturmuyor bildiğim kadarıyla. Tribün grubu olarak ağırlıklılar sadece.

Ege