11 Ocak 2012 Çarşamba

Drughi, Area Bianconera, Viking ve İrriducibili Atkıları




Daha önce Juventus tribün grupları hakkında birkaç kelam etmiştim şurada. Öyle büyük, kimsenin bilmediği şeyler değil elbette. Lakin konuyla ilgilenenler için de hoş detaylar, en azından benim için.

Juventus grup atkılarını da bir başka seviyorum. Çok özenliler, bugüne kadar beğenmediğim olmadı içlerinde. Çok şık ve tribün grubuna yakışık şekilde atkılar.

Atkıların 3’ü tek kat, biri çift kat yün.

Area Bianconera atkısı tek kat. Kuruluşlarında yer alan pembe rengini atkıda da kullanmışlar. Grup, 80’li yılların başlarında kurulan üç gruptan bir tanesi. (Gioventù Bianconera, Area Bianconera, Indians)

Drughi atkısı tek kat. Harika logoları atkının her iki yanında. Altta da küçük puntolarla “ Le Leggenda Del Calcio Siamo Noi ” (Futbol efsanesiyiz) yazıyor.

Drughi’nin hikayesi muazzam. Meraklısı ön bilgi için ilk yazıya bakabilir. 1988 – 1996 yılları arasında yaklaşık 10 bin üyeye sahiplermiş. 1993’de Drughi’nin bazı üyeleri ve Fighters’ın eski üyeleri yeni bir grup kurma kararı almışlar ve 4 yıl boyunca tribünde etkin olabilmek için Drughi ile çatışmışlar. Sonrasında Drughi, Fighters’ın pankartının asılmasına razı gelmiş. 1997 senesinde de diğer gruplarla birlikte Black and White Fighters Gruppo Storico 1977 adı altında toplanmaya karar vermişler.

Irriducibili atkısı çit kat ve yün. Curva Nord ibaresi var üstünde. Ayrıca Curva Pericolosa (tehlikeli tribün) yazıyor. Arkasında da La Juve Siamo Noi (Biz Juveyiz) yazısı var. 1990 yılında Torino’nun semti Vallette’nin oluşturduğu bir grup var. Irriducibili Vallette. Curva Nord’da konuşlanıyorlar. Başlangıçta iyi şekilde organize olmuşlar ve 98 senesinde Curva Nord liderliğini Viking’ten almışlar. Fakat sonrasında birçok sorun yaşayan Irriducibili, varlığını bu derece güçlü sürdürememiş.

Viking atkısı tek kat. Sadece grup adı yazıyor üstünde. Viking, Nucleo Armato Bianconero ile birlikte 80’lerin başında kurulan gerçek 2 ultras grubundan biri. Stat içinde ve dışında yaptıkları ile herkes tarafından saygı görüyorlar ve Juventus grupları içerisinde gerçek holiganlar olarak adlandırılıyorlar. Bunun sebebi de diğer takım taraftarları ile karşı karşıya gelmekten çekinmiyor oluşları. Mazileri eskiye dayanıyor ve isimlerinin bir ağırlığı var. Milan’ın en ünlü taraftar grubu FDL’nin kendilerini feshetmelerine sebep olan ekip de Vikingler ayrıca.

Bu atkılara kardeş geldi. Ancak henüz fotoğraflarını çekmediğim için ekleyemiyorum. Onlar da kısa süre içerisinde yayınlanacaklar.


Birkaç tane de ilgili video:





Hiç yorum yok: