15 Haziran 2011 Çarşamba

Newcastle United ve Grimsby Town FC Atkıları


Beşiktaş'ın eski, çift kat, yün atkılarını çok severim. Özellikle 90'lı yıllarda çok fazla vardı. Bu tür atkıyı bir de İngilizler'e yakıştırıyorum. Zaten onlar da başka tür atkı üretmiyor gibiler. En azından tribünde taraftarlar da hep çift kat atkı vardır. Gerçi şu an benim elimde ibretlik bir Liverpool atkısı var. Ama onu sonraya saklıyorum.

Newcastle ve Grimsby atkıları da oldukça eski. En çok ilk fotodaki altta kalan Newcastle atkısını beğeniyorum. Üstteki diğer 2 modelin de benzerlerine Türkiye'de rastlamak mümkün.

Grimsby, bu sene konferans ligindeydi. 2. atkı 2008 kupa finali hatırası. Evvelden haberim yoktu; ancak atkı elime geçince araştırdım tabi. Milton Keynes Dons ile karşılaşmışlar. 2-0 MK'nin galibiyeti ile sonuçlanmış maç. İyi maç olmuş. Kaçan penaltı, bir başka penaltıdan önce topun ısrarla kaleye girmemesi, tribünler. Güzelmiş.

3 yorum:

Yakup Sabri İNANKUR dedi ki...

Newcastle farklı bir sempatim var. Asprillalı, Speedli, Beardsleyli fantastik kadro, hücum futbol, bol gol muhtemelen hayatımın sonuna kadar benim için Newcastle United'ın tanımı olacak.

Bu duyguların da etkisiyle, en çok Newcastle atkılarının en üsttekini beğendim. Deseni ve sınırlanmamış siyahından öte "HA'WAY THE LADS" başlı başına zaten "Newcastle Ulan!" diye bağırıyor.

Akıllı Bıdıklık kategorisi için değil hoş bir ayrıntı olduğu için belirteyim; Ha'way; sadece Newcastle bölgesinde kullanılan kabaca "haydi!" anlamına gelen bir "sesleniş".

Newcastle'a bu kadar övgüden sonra Grimsby için yazacak birşey bulamadığıma da üzüldüm.

Şairler Parkı dedi ki...

@Yakup

Alan Shaearer severim tabiki de. Her golden sonra sağ elini havaya kaldırıp, sevinişini.

Bir de neden bilmiyorum ama uzun yıllar oynamamış olmasına rağmen David Ginola geliyor benim aklıma.

Elimde bir foto var, kullanma iznini alırsam görünce şaşıracaksın:)

Ege

Yakup Sabri İNANKUR dedi ki...

Foto?

Şaşırt bizi, çıldırt bizi kartalım :)