16 Şubat 2011 Çarşamba

Juventus Grup Atkıları













Bugüne kadar benim için istisnasız en güzel grup atkıları hep Juventus'unkiler oldu. Çok başarılı buluyorum. Yün, tek kat, yazlık... Hiç farketmiyor. Hep başarılı işler çıkarmışlar. Dibimin düştüğü atkılar diyebilirim.
İlk sıradaki Fighters atkısı, Juventus tribünlerinin ilk kurulan grubuna ait. Bu grup, 1987 yılında Fiorentina deplasmanında çıkan olaylar sonrasında kendini feshetmiş. Ardından Drughi içerisinde tekrar filizlenmiş. 1996 senesinde tüm gruplar birleşerek, Black and White Fighters Group adı altında toplanmışlar.
İkinci ve üçüncü sıradaki Arancia Meccanica atkıları. Açık ara benim favorilerim. Fighters, kendini feshettikten sonra bu grubun önemli isimleri tarafından kurulmuş. Kubrick'in Clockwork Orange (Arancia Meccanica) isimli filminden esinlenerek, gruba isimlerini vermişler. Kısa süre sonra İtalyan polisi isimden rahatsızlık duyarak, ismi yasaklamış. Grupta ismini Drughi olarak değiştirmiş. Fakat buradaki güzel detay şu: Drughi, filmdeki çetenin adı:) İtalyan polisi bunun farkına yıllar sonra varmış. Sonuç: Geçti Bor'un pazarı, sür eşeğini Niğde'ye.
Gioventu Bianconera, Fighters kendini feshettikten sonra kurulan gruplardan bir tanesi.
Gruppo Storico da Black and White Fighters'a ait.

İlk fotoğrafta alttaki Arancia Meccanica ve Gioventu Bianconera atkılarının elime geçme hikayesi de çok güzel. Aynı atkılara talip olduğumuz zaman tanıştık Özgür'le. Her ikimiz de Juventus atkılarını istiyorduk, ortada bir karışıklık durumu söz konusuydu. O karışıklık ortamını gayet iyi atlattıktan sonra O'nun hediyesi oldu bu atkılar. Bunlarla da sınırlı kalmadı. Daha sonraki zamanlarda ekleyeceğim atkılarda da katkısı çok büyük oldu. Hakikaten hakkını ödeyemem bu konuda. Gerçi Gioventu atkısı boyalı geldi ama neyse artık başka atkıyla telafi edecek eheheh.
Özgür'ün harika bir Ultras atkı koleksiyonu var.(http://ultrasscarves89.blogspot.com/) Bu vesile ile tanıtmış da olalım. O'nun sayesinde birçok atkıyı ilk defa gördüm, öyle olmaya da devam edecek. Koyu bir Marsilya taraftarı. Öyle eften, püften değil. Bir süre Marsilya tribünlerini solumuş. Buralar beni kesmiyor diye artistlik yapıp, duruyor:) Alacağım elindeki tüm Siyah-Beyaz atkıları haberi yok.

3 yorum:

OZ KOBRO dedi ki...

Yok canım artistlik yapmıyorum..Gerçekleri söylüyorum:))..Boya dediğin büyük ihtimalle kan izidir;)çaktırma işte ehehehh..

Her şey bir yana gerçekten tanışmamız çok garip oldu ama iyi de oldu ya:)..Sanırım ilk defa bir blogda adım geçti pek bir şiştim Fatih Terim gibi:P..Teşekkür ederim:)

ilerleyen zamanlarda umarım daha fazla katkım olacaktır renksiz koleksiyonuna ehehh;)..

kafsinkaf dedi ki...

elinde fazladan Partizan atkısı varmı acaba ?

Şairler Parkı dedi ki...

@kafsinkaf

Şu an fazladan yok ne yazık ki. Yeni bir Partizan atkısı aldım, henüz eklemedim fotosunu. TD'de satışı var. Yalnız fiyatı biraz pahalı. Bir göz at istersen.

http://tribundergi.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=72891&start=40

Ege