16 Aralık 2010 Perşembe

TD-Özel Beşiktaş-Fenerbahçe Maç Atkısı





Koleksiyonun harikalarından. 2009-2010 sezonundaki Beşiktaş-Fenerbahçe maçının ardından, Tribün Dergi üyerlerinin yaptırdığı bir atkı.

Bilmeyenler için kısaca anlatalım. Tribün Dergi'de derbi maçları öncesinde iddia başlığı açılır. Katılmak isteyenler başlığa ismini yazar. Kaybeden taraf, kazanan tarafın arzu ettiği avatarı ve imzayı 1 hafta süre ile profiline yansıtır. Maç oynanmadan önce taraflar, avatar ve imzayı önceden belirlemiş olurlar.

2009-2010 sezonundaki Beşiktaş-F.Bahçe maçı öncesinde de bu başlıktan açıldı. Arzu edenler yazdırıyordu ismini. Fakat durum öyle bir hale geldi ki, bu başlık haricindeki maç başlığında F.Bahçeli taraftarlar bizi küçümseyen tavırlar sergilemeye başladılar. Takım olarak iyi değildik; fakat F.Bahçeli taraftarların sergilediği tavır Beşiktaşlıları harekete geçirdi. İddia başlığında birden Beşiktaşlıların sayısı hızla artmaya başladı. Sonuçta herkes birbirini tanımıyor, tabiki tanışanlar var. Ancak tamamı değil. Birbirimizin ismini o listede yazılı görmek harekete geçmemize yetmişti.

Avatar ve imza da hazırdı. Kazandığımız takdirde, iddiaya katılan F.Bahçeliler, avatarlarını Beşiktaş arması yapacak, imzalarını da "Beşiktaş'ın uğruna da bayraklara dolandık" diye değiştireceklerdi.

Sonuç malum. Alınan skordan sonra bu anı ölümsüzleştirelim, bir atkı yapalım fikri ortaya çıktı. Beşiktaş favori değilken bile gösterdiğimiz tavır, takımı yalnız bırakmama duygusu hoştu. 62 kişi iddiaya katılmıştı bizden. F.Bahçeliler'in kaç kişi katıldığını anımsamıyorum; ancak bizden fazla değillerdi.

Tasarımdan anlayan arkadaşlar, hemen örnekleri sıralamaya başladı. Ortaya çıkan görüntü her halükarda güzel olacaktı. İddiaya katılanların ismi yazılarak, daha özel hale getirildi. Atkı, Vedat Okyar'ın hatırısına armağan edildi. Hiçbir zaman unutmayacağım güzel bir anı olarak kalacak bu atkı.

Bir de işin hüzün kısmı var. Bu atkıda siyahh kullanıcı adıyla ismi yazan Muhammed Talha Dinleyici kardeşimiz, temmuz ayında askerde geçirdiği trafik kazası sonucunda aramızdan ayrıldı. Atkı da O'ndan hepimize emanet kalmış oldu.

Ruhun şad olsun Talha.

3 yorum:

stalker dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
stalker dedi ki...

o günün anısına :)

http://bit.ly/hu7ZQN

Smyrna dedi ki...

tekrardan allah rahmet eylesin kardeşimize. zor, çok zor...